LOGO-Vitaliteit-Factor-V7- 140p

Header OMC Vitaliteit Centra nieuw 004

LOGO-Vitaliteit-Expert-V7 - 125p         

Elevator pitch

“Omdat het nodig is … “, is de slogan van stichting Orange Monday, die aan de basis ligt van de Vitaliteit Groep. Een initiatief voor samenwerken, opleiden en begeleiden binnen een integrale gezondheidszorg. De Vitaliteitfactor, centraal binnen de Vitaliteit Groep, is grensoverschrijdend wat betreft de definities van de gezondheidszorg en is daarom baanbrekend. De slogan van de Vitaliteit Groep, “Omdat samenwerken logisch is!”, is de grondslag van de Vitaliteitfactor.

Jaren van onderzoek heeft bevestigd dat zo’n 80% van psychische klachten wordt veroorzaakt door de fysieke gezondheid of de omgeving van degene met (mentale) klachten (en vice versa). Vandaar de Vitaliteitfactor. De hoofdgebieden zijn onderverdeeld in deelgebieden (zie onderstaand schema). 

Schema-Vitaliteitfactor-V1

Samenwerken door de Vitaliteitfactor

Bij alle afgenomen Vitaliteitfactoren is tot op heden één conclusie bewezen: doordat de oorzaak van mentale klachten komt uit meerdere deelgebieden van de Vitaliteitfactor is het logisch dat één begeleider/behandelaar niet voldoende is voor voorspoedig herstel van de cliënt. Daarmee is het logisch dat een Vitaliteit Expert samenwerkt met één of meerdere professionals uit aanpalende secties van de Vitaliteitfactor. Bijvoorbeeld een coach werkt samen met een jurist, een budgetcoach, een fysiotherapeut en de huisarts. Hierdoor wordt voor de cliënt een snellere, kortere en effectievere dienstverlening gerealiseerd. Parallel in plaats van serieel. Kortom; omdat samenwerken logisch is.  

LOGO  OMDAT SAMENWERKEN LOGISCH IS -2
Vitaliteit Expert

Dat een Vitaliteit Expert moet worden opgeleid om de Vitaliteitfactor af te nemen is ook logisch. Hij heeft tenslotte tot nu toe alleen maar te maken gehad met zijn eigen vakgebied. Dat de Vitaliteit Expert begeleiding nodig heeft (elke cliënt is anders) is ook logisch. De Vitaliteit Groep staat de Vitaliteit Expert bij, bij alles wat te maken heeft met het werken als zelfstandig professional. Samenwerken is bij de Vitaliteit Groep ook groeien naar een bloeiende praktijk.

De Vitaliteit Groep voor samenwerking, opleiding en begeleiding met als basis de Vitaliteitfactor; integrale gezondheidszorg aangevuld met complementaire dienstverlening. Het Ei van Columbus!

Martin Jan Melinga | Voorzitter stichting Orange Monday

Word partner-Vitaliteit Groep - Visie- en Beleidsplan-lijn
Download het ondernemingsplan | Visie en strategie 2016 - 2020

 

OMC Vitaliteit Centra on Facebook